De ce sa apelam la o curatatorie covoare Constanta?
Chiar daca la prima vedere nu pare, covoarele din casa noastra sunt adevarate capcane de praf si bacterii. Fie ca este praful care intra de afara pe geam atunci cand aerisim fie mizeria si bacteriile pe care le aducem atunci cand din cand in cand mai intram incaltati in casa. Cu siguranta vi s-a intamplat sa fiti pe punctul de plecare din casa si sa va aduceti aminte ca ati uitat ceva.
De fiecare data cand acest lucru s-a intamplat probabil ati intrat incaltati si microbii sau mizeria de pe pantofi a ajuns in casa si pe covoare.
Acest lucru nu este o problema majora pe termen lung atata timp cat respectati recomandarea specialistilor si spalati covoarele cel putin o data la 6 luni.
Prin procesul de spalare in primul rand se elimina praful din covoare. Acesta este responsabil pentru cele mai multe probleme respiratorii si alergii. In momentul exclusiv al spalarii covorul este efectiv inmuiat in apa si apoi periat mecanic. La acest proces se folosesc detergenti si solutii speciale pentru covoare care curata, inmoaie firul covorului si il fac mai pufos.
Daca se apeleaza si la serviciul de dezinfectare putem spune ca spalarea covorului este una completa. Prin dezinfectarea separata se elimina pana la 99% din bacterii si acarieni. Acesta se face cu abur incalzit la 150 de grade, adica foarte fierbinte.
Atunci cand trimitem covoarele la o curatatorie de covoare profesionala, ne dorim sa le primim curate dar si parfumate. Ne ocupam si de acest lucru si putem spune cu succes, parfumul pe care il folosim fiind foarte apreciat de clienti.
Atunci cand alegem o spalatorie de covoare ni s-a intamplat de multe ori sa ne intereseze pretul de spalare si sa tastam spalatorie covoare constanta pret. Ei bine ca sa fie mai simplu va putem spune aici ca pretul pentru transport gratuit si spalarea profesionala a covoarelor este de 12.99 sau 9.99 daca le aduceti dumneavoastra la noi.
Suntem deasemenea la dispozitia dumneavoastra oricand si putem stabili impreuna un interval de ridicare si livrare.
Vi s-a intamplat vreodata sa dati covoarele la spalat si sa se intoarca distruse, urat mirositoare, rupte, culori decolorate sau cu culori scurse? Asta s-a intamplat din cauza faptului ca este o stiinta si in privinta spalarii covoarelor. Daca materialul nu este inteles, metoda de constructie a covorului si substantele pentru curatare nu sunt alese corespunzator atunci rezultatul nu va fi deloc satsifacator.
Este nevoie de oameni calificati si experimentati care sa obtina un rezultat de calitate. Este nevoie de un management al calitatii implementat pentru ca fiecare covor sa iasa de la spalat curatat perfect.
Oferim servicii profesionale de curatare a covoarelor pentru clienti din: Constanta, Valul lui Traian, Murfatlar, Navodari, Mamaia Sat, Agigea, Lazu, Cumpana, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Ovidiu, Lumina, Mihai Kogalniceanu, Tuzla.
Fast Clean Karpe este prima societate care ofera servicii de curtenie ceritficata ISO 9001 in Managementul calitatii.
Probabil ca nu ai ajuns niciodata sa te gandesti la vechimea saltelei tale de pat sau a covoarelor din casa? Arata inca bine nu? Acum este insa momentul sa acorzi atentie lururilor pe care tu si famila ta le folositi probabil cel mai des.
Este destul de clar ca in saltea sau in covoare exista vestitii acarieni sau alti microbi insa problema este ca pot exist si unii microbi si virusi periculosi pe care ii iei pe talpi din exterior si ii aduci in casa
Covoare: aproape ca sunt niste ferme pline de germeni
Din cercetarile lui Philip Tierno, Jr., Ph.D., microbiolog al Universității din New York Langone Medical Center, imunolog și autor al cartii ”Viața secretă a microbilor”, a reiesit ca un covor dintr-o casa este mult mai murdar decat ai putea crede la prima vedere. Se pare ca este posibil ca un covor sa contina aproximativ 200.000 de bacterii pe un centimetru patrat. Asta inseamna de 4.000 de ori mai mult decat cele gasite intr-o toaleta normala dintr-o casa. Covoarele dumneavoastra pot reprezenta o adevarata problema daca nu sunt ingrijite corespunzator.
Saltele de pat: inamicii din patul nostru
Conform The Mattress Doctor, locul unde ne petrecem o mare parte din viata noastra, si anume saltelele, este foarte expus unei invazii de virusi si bacterii care ne pot periclita sanatatea. Acestia recomanda chiar curatarea saltelei la cel putin 3 luni.
Saltelele un loc cu umiditate mare, greu de ventilat si care au sanse mari sa dezvolte in interior si la suprafata o gama larga de micro bacterii.
Acarienii si alrergenii inofensivi nu sunt singurii inamici care ar trebui sa va ingrijoreze. Din nefericire exista si alte pericole microbiene care ar trebui luate in calcul.
Micii acarieni de praf si alergeni nu sunt singurii inamici de care trebuie sa va ingrijorati, exista si alte pericole microbiene din pacate.
Infectia cu stafilococ (Staphylococcus aureus) meticilino-rezistenti (MRSA)
Denumita si bacteria super-erou, nu poate fi tratata cu antibiotic si se poate gasi cu usurinta in covoarele si saltelele din casa ta. Predispusi la a intra in contact cu aceasta bacterie sunt persoanele care lucreaza in spitale sau persoanele care fac sport de performanta.
Infectiile cu acest stafilocococ se raspandesc foarte usor prin atingerea obiectelor contamitante cum ar fi: clanta de la usa, manerul frigiderului, manerul dulapului, telefonul mobil sau simpla atingere a unei persoane infectate.
Cred ca sunteti de accord ca in casa nu mergem doar desculti. Probabil vi s-a intamplat sa uitati telefonul sau cheile si sa fiti incaltati la usa. In acel moment intrati in casa incaltati si aveti toate sansele sa depunti pe covor bacteriile de pe talpile pantofilor.
Stafilococii MRSA pot fi dusi de oameni sanatosi multe zile chiar si ani. Simptomele acestei infectii sunt: umflaturi rosii, care in timp duc la febra sau abcese ale pielii. Infectia se poate chiar si agrava ducand chiar la deces.
Bacteriile Campylobacter
Aceasta bacterie actioneaza in special in lunile de iarna cand umiditatea din atmosfera este mai mare. Poate fi purtata cu usurinta pe talpa si astfel poate patrunde in interiorul casei.
Poate provoca o boala foarte periculoasa numita campylobacterioza si care afecteaza mult mai usor persoanele cu un sistem imunitat slabit sau oamenii mai in varsta sau copiii mici. Simptomele sunt: diaree, dureri de burta, crampe si febra.
Infectia cu Norovirus
Aceasta infectie este mult mai raspandita in zonele aglomerate si cu mult praf in aer, cum ar fi orasele mari. Virusul provoaca simptome similare cu ale gripei la stomac sau otravirii cu alimente si poate supravietuii in saltelele sau covoarele din casa pana la 6 saptamani. Acesta se transmite prin aer si este foarte contagioasa. Recent a avut loc o epidemie de Norovirus intr-un oras din Statele Unite.
Ciuperci și mucegai
Unele sunt periculoase, altele nu. Cu toate acestea unele foarte periculoase pot invada locuinta dumneavoastra si pot afecta viata familiei: Geotrichum, Aspergillus, Cladosporium, Rhizopus si Alternaria.
Foarte periculos este si mucegaiul. Salteaua este un loc preferat de acesta din cauza faptului ca este un loc cu umiditate crescuta si care aproape nu are ventilatie. In momentul cand s-a instalat este foarte greu de indepartat si poate provoca grave afectiuni respiratorii.
Micrococcus
Micrococcus este un tip de bacterii din familia Micrococcacea și poate afecta foarte grav persoanele cu sistem imunitar slabit, precum batranii si copiii mici. Aceste bacterii pot deveni patogene, producand artrite, socuri septice, meningite sau abcese ale pielii si pot duce chiar la moartea unei persoane.
Enterococi
Alt inamic extrem de periculos este enterococul. Poate crea afectiuni foarte grave cum sunt meningita sau infectii ale trectului urinar si din nefericire exista si tulpini care sunt rezistente la tratamentele medicamentoase. Acesta este insa o bacterie normala in mod obisnuit care exista in intestinal uman in mod normal.
Alte bacterii
Evident ca exista mult mai multe bacterii care pot exista in salteaua si covorul tau, fapt pentru care este recomandat sa iei masurile de precautie pentru a preveni aparitia sau reduce impactul acestora.
Soluții practice pentru prevenirea tuturor microbilor din casa ta
Pentru ca sanatatea este cea mai importanta in viata unui om recomandam:
Sa aspirati cat mai des covoarele dar si saltelele de pat
Pastrati covorul uscat si recomandam spalarea la cel putin 3 sau minim 6 luni
Foloseste intotdeauna cearceafuri curate si schimba-le cat mai des
Schimba salteaua la cel putin 10 ani
Aerisiti bine camerele cu saltele si dezveliti patul din cand in cand pentru ca salteaua sa se ventileze.
Cu siguranta vi s-a intamplat cel putin o data in viata, din neatentie, sa scapati un lichid care v-a patat covorul și cu toate ca v-ati dat silinta sa eliminati murdaria, nu ati reușit. Evident ca ati fi putut apela la o curatatorie profesionala de covoare, dar bugetul nu v-a permis intotdeauna, mai ales daca vi se intampla frecvent sa varsati diverse pe covor. Utilizarea deasa de solutii de curatare bazate pe substante chimice nu este solutia tocmai perfecta pentru covorul dumneavoastra. Atunci ce este de facut? Apelati la spalatorie covoare constanta sau:
In primul rand ar trebui sa urmati niște sfaturi pentru a va mentine covorul curat. Cu toate acestea, daca aveti niște pete greu de indepartat de pe covor, va vom prezenta mai jos cateva sfaturi pentru a scapa de ele in timp util. Exista multe solutii casnice disponibile, care va pot scoate dintr-o astfel de situatie, fara a va goli buzunarele și fara a fi daunatoare pentru dumneavoastra sau mobilier.
Sfaturi pretioase, la indemana oricui, pentru a scoate diverse pete de pe covor
Mai jos, va vom prezenta cateva metode de curatare a petelor de pe covoare, pe care le puteti efectua dumneavoastra acasa, folosind doar ingrediente și obiecte la indemana. Acum, puteti avea un covor curat cu aceste retete de casa, care pot curata o multitudine de pete.
Petele de cafea sau de ceai se scot excelent folosind bere sau otet alb cu apa. Este necesar doar sa frecati ușor, de cateva ori pata cu aceste lichide și rezultatul este surprinzator.
Petele de vin roșu dispar ca prin minune de pe covorul dumneavoastra daca aplicati pe pata solutia compusa dintr-o ceașca de amoniac diluatain 2 litri de apa calda. Daca vinul inca este proaspat varsat pe covor il puteti estompa cu vin alb, apoi imediat frecand pata cu apa rece in care ati pus o lingurita de sare. Dupa cateva minute puteti aspira covorul.
Petele lasate de fructe sau suc de fructe se scot minunat cu ajutorul unui burete curat pe care ati aplicat crema de ras, frecand ușor pana pata dispare. O alta optiune este fabricarea unei solutii dintr-o lingura de detergent pentru haine și o lingura și jumatate de otet alb, ambele diluate in doua cani de apa. Aplicati pe pata solutia preparata și aceasta va disparea.
Petele de cerneala pot fi indepartate cu success, de pasta compusa din combinarea laptelui cu amidonul de porumb. Acest amestec trebuie lasat cateva ore pe pata pentru a se usca, iar apoi va ramane doar sa aspirati covorul și sa va bucurati ca este imaculat.
Petele de grasime sau uleioase sunt unele din cele mai dificile pete de scos, chiar și pentru o spalatorie profesionala de covoare. Din fericire, insa, exista solutii și pentru astfel de pete. O solutie de succes o reprezinta combinarea unei linguri de sare cu patru linguri de alcool și frecarea tare a petei pana la disparitie. Aplicarea amidonului de porumb pe pata pentru cateva ore și apoi aspirarea zonei este o alta solutie de indepartare a grasimii de pe covor. Boraxul este excelent pentru a scapa de petele uleioase. Mai intai se uda covorul, apoi se presara o cantitate mica de borax și se lasa la uscat. Dupa uscare se aspira covorul minutios, iar rezultatul va fi un covor curat, fara pete!
Petele de sange se pot curata excelent de pe covor, prin aplicarea de apa rece direct pe zona afectata, care apoi trebuie presata cu un batator de carne pentru efecte maxime.
Guma de mestecat poate fi eliminata de pe covor cu ajutorul unui cub de gheata, care are efectul de a o intari, pentru ca apoi sa poata fi eliminata cu lama unui cutit.
Informatii in plus
Pentru curatarea și igienizarea covorului tau se pot utiliza și ingredientele urmatoare: pasta de dinti, bicarbonat de sodiu sau peroxid de hidrogen. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru indepartarea mirosurilor din covor, conferindu-i un aspect nou și improspatat.
Inainte de aplicarea acestor preparate pe covor, este bine sa le incercati pe o parte mica și mai putin vizibila a acestuia, pentru a fi siguri ca nu dauneza texturii covorului mai mult decat pata. Fiecare covor este diferit, de aceea, deși un preparat il poate ajuta, altul i-ar putea dauna sau chiar sa il distruga. Este de preferat sa apelati la serviciile unei spalatorii profesionale pentru curatarea fara probleme a covorului, excluzand astfel posibilitatea de eventuale neplaceri.
Momentul alegerii unui covor in armonie cu design-ul interior al camerei dumneavoastra este unul dintre cele mai dificile. In societate actuala exista dorinta din ce in ce mai mare pentru alegerea covoarelor din est, denumite si covoare orientale. Aceste covoare sunt tesute folosindu-se metode vechi si traditionale si ofera un aspect aparte si modern casei dumneavoastra. Este destul de greu sa gasesti covorul ideal pentru locuinta ta, deoarece, din nefericire, exista vanzatori care pretind ca iti ofera un covor oriental autentic, dar sa se dovedeasca intr-un final ca nu este asa. De aceea, ne-am gandit sa iti oferim cateva ponturi care te vor ajuta sa iti achizitionezi un covor oriental 100%.
Modele autentice de covoare orientale
Valoarea istorica a covoarelor orientale este incontestabila si apreciata si astazi. Acestea au origini in diverse culturi estice si se pot clasifica dupa cum urmeaza:
Covoarele chinezesti
Sunt covoare usor de recunoscut datorita motivelor tesute cu fauna si flora. Sunt realizate din bumbac, lemn si matase, iar grosimea acestora este mai densa decat a altor covoare orientale.
Covoarele persane
Sunt tesute manual de mesteri iscusiti din Iran si sunt unele dintre cele mai cunoscute si mai costisitoare covoare. Acestea au culori de rosu, auriu, bej, maro si albastru, iar simbolistica lor poate sa contina flori, rodii, cojii sau altele.
Covoarele armene
Una dintre cele mai antice tari care practica tesutul covoarelor este Armenia. In covoarele armenesti se expun simboluri traditionale in culorile galben, alb, verde si rosu.
Covoarele Bokhara
Covoarele cu simboluri in forma ovala, avand culori precum bleumarin, maro si rosu sunt originare din Uzbekistan.
Covoarele Ikat
In culturile vechi din Japonia, Yemen, Peru, India si altele se foloseau tipul de model de covor numit Ikat. Varietatea culorilor in forma de triunghi sau diamant fac ca aceste covoare sa fie usor de recunoscut.
Care sunt principale motive pentru care covoarele orientale sunt atat de scumpe?
Fibrele/materiale de confectionare. Un covor tesut din lana va fi intotdeauna mult mai scump, cum de altfel si cel din matase presupune un proces elaborios de igenizare a covoarelor.
Densitatea nodurilor. Covoarele orientale sunt caracterizate de densitatea nodurilor pe care le au, oferind astfel un surplus de rezistenta acestora in timp.
Vechimea covoarelor. Valoarea culturala si istorica, scot in relief frumusetea deosebita a acestor covoare si astfel se diferenteaza mult fata de covoarele produse in prezent. Un covor cu cat este mai vechi, cu atat va costa mai mult.
Omogenitatea tesaturii. Tehnica de tesut a covoarelor din est este caracterizata de uniformitatea totala a acestora.
Cum realizezi daca un covor oriental este original?
Inainte de a cumpara un covor din est ai nevoie sa stii exact daca este unul original sau este doar o replica a unuia autentic.
Sfaturi utile necesare:
Informeaza-te in detaliu despre autenticitatea vechimii covorului pentru a-i pretui rentabilitatea.
Achizitioneaza doar de la firme cunoscute si recomandate si de alti cumparatori.
O alegere buna este sa participi la licitatii, daca iti doresti un covor autentic din orient sau cumpara de la dealeri seriosi si cu istoric in domeniu.
Fereste-te de ofertele de ultima ora, de vanzarile de masa si nu cumpara niciodata din magazine de mobila.
Nu uita ca un covor oriental nu are un pret mic si este valoros si din punct de vedere financiar.
Verifica etichetele de pe spatele covorului care indica autenticitatea acestuia.
O tranzactie online este indicata atat timp cat exista asigurare de restituire 100%
Densitatea nodurilor de pe spatele covorului este o dovada sigura a originii.
Dupa cum ati observat din randurile de mai sus exista mai multe moduri prin care putem sa fim siguri de autenticitatea unui covor oriental. Valoarea culturala si istorica a covoarelor din est presupune o atentie sporita pentru igenizarea acestora, si este de preferabil apelarea la servicii de curatare profesionala.
Daca ai achizitionat un covor oriental, compania noastra, Fast Clean, din Constanta vine in intampinarea ta si iti ofera serviicii de calitate superioara pentru o spalare profesionala a valorosului tau covor. Tarifele nu sunt mari si le puteti gasi pe pagina noastra
Cand vine vorba despre alegerea celei mai bune metode de igienizare a covorului, trebuie sa ai in vedere toate informatiile necesare pentru un rezultat eficient.
Materialul din care este facut covorul ofera un anumit nivel de durabilitate si de risc de deteriorare a acestuia prin auto-curatare. Astfel exista 3 tipuri de materiale cu grade diferite de sensibilitate la spalare: covoarele din matase, cu sanse de 95% sa fie afectate prin curatare acasa, covoarele din lana, cu probabilitate de 50% de afectare si covoarele sintetice, care sunt cel mai putin sensibile, cu sanse de 20% de distrugere prin spalare acasa.
Cu toate acestea, daca te-ai hotarat sa iti speli si sa iti usuci acasa covorul, atunci este indicat sa tii cont de aceste 9 sfaturi utile pentru a avea rezultate eficiente, altfel exista un risc crescut de distrugere a acestuia in totalitate.
Curatirea covoarelor in regim propriu
Urmeaza acesti pasi importanti si vei evita total posibilitatea de a-ti strica, prin spalare si uscare, covorul.
Foloseste doar produse special dedicate curatarii covoarelor, altfel lucrurile se pot complica si pot aparea probleme in textura covorului, gen pete palide sau duritate și vascozitate a materialului. In plus, folosirea unor produse neadecvate pot duce la reactii alergice sau captarea de contaminari nedorite.
Presiunea apei folosita pentru spalare trebuie sa fie potrivita in functie de materialul covorului, tocmai pentru a nu deforma forma initiala sau strica fibrele acestuia.
Ai grija sa nu folosesti apa mult prea fierbinte deoarece va dauna culorilor covorului si va crea mediu propice pentru retinerea contaminantilor in profunzimea fibrei.
O uscare nepotrivita va conduce la degradarea si deformarea covorului și va necesita o noua curatare corecta. Este recomandat ca acesta sa fie plasat pe o suprafata plana si rotit la fiecare cateva ore, pentru a-l lasa sa se usuce rapid si uniform.
Nu inmuia exagerat de mult covorul in apa, deoarece poate duce la deoxidarea bazei de lipici, pierderea de fibre si deformarea acestuia
Uscarea/zvantarea covoarelor
Chiar daca ai curatat covorul de impuritati, asta nu inseamna ca procesul de igienizare a acestuia a luat sfarsit. Uscarea corect facuta a covorului este cheia succesului in a avea un covor impecabil.
Daca iti doresti un covor bine ingrijit, ai grija sa nu faci vreuna din urmatoarele greseli:
Uscarea trebuie realizata cat mai repede posibil, altfel covorul va capata un miros greu si deranjant, care poate conduce la aparitia de mucegai. Acest fapt este rezultatul umezelii.
Expunerea directa la razele solare pentru uscarea covorului va dauna culorii acestuia in anumite portiuni sau in totalitate.
Exista tipuri de covoare carora le este contraindicat sa fie atarnate pentru uscare, deoarece isi pot schimba forma initiala, facand ca marginile covorului sa fie curbate. Asta se intampla din cauza greutatii apei din fibrele covorului proaspat spalat.
Niciodata nu usca covorul in zone unde exista surse de fum sau de praf, sau in spatii cu mirosuri puternice, altfel va mai trebui sa mai repeti o data procesul de curatare a acestuia.
Fast Clean Karpe este o spalatorie profesionala, care curata in conditii de inalta calitate orice tip de covor. La noi exista toate conditiile nececare pentru o uscare corecta a covoarelor. Covoarele sunt manuite mereu cu atentie speciala și uscarea este realizata în aer curat și mereu ventilat, la temperatura si umiditatea optima, pe aparatura speciala, mese, rafturi sau chiar pe podele orizonatele. Scopul nostru final este ca tu sa ai covorul curat, inmiresmat si pregatit pentru a fi utilizat si admirat. Puteti general cererea de preluare si online la adresa https://www.fastclean.ro/programare-online
Folosim cookies pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continui inseamna ca esti de acord cu acest lucru si iti multumim. Ok