Cand vine vorba despre alegerea celei mai bune metode de igienizare a covorului, trebuie sa ai in vedere toate informatiile necesare pentru un rezultat eficient.
Materialul din care este facut covorul ofera un anumit nivel de durabilitate si de risc de deteriorare a acestuia prin auto-curatare. Astfel exista 3 tipuri de materiale cu grade diferite de sensibilitate la spalare: covoarele din matase, cu sanse de 95% sa fie afectate prin curatare acasa, covoarele din lana, cu probabilitate de 50% de afectare si covoarele sintetice, care sunt cel mai putin sensibile, cu sanse de 20% de distrugere prin spalare acasa.
Cu toate acestea, daca te-ai hotarat sa iti speli si sa iti usuci acasa covorul, atunci este indicat sa tii cont de aceste 9 sfaturi utile pentru a avea rezultate eficiente, altfel exista un risc crescut de distrugere a acestuia in totalitate.
Curatirea covoarelor in regim propriu
Urmeaza acesti pasi importanti si vei evita total posibilitatea de a-ti strica, prin spalare si uscare, covorul.
Foloseste doar produse special dedicate curatarii covoarelor, altfel lucrurile se pot complica si pot aparea probleme in textura covorului, gen pete palide sau duritate și vascozitate a materialului. In plus, folosirea unor produse neadecvate pot duce la reactii alergice sau captarea de contaminari nedorite.
Presiunea apei folosita pentru spalare trebuie sa fie potrivita in functie de materialul covorului, tocmai pentru a nu deforma forma initiala sau strica fibrele acestuia.
Ai grija sa nu folosesti apa mult prea fierbinte deoarece va dauna culorilor covorului si va crea mediu propice pentru retinerea contaminantilor in profunzimea fibrei.
O uscare nepotrivita va conduce la degradarea si deformarea covorului și va necesita o noua curatare corecta. Este recomandat ca acesta sa fie plasat pe o suprafata plana si rotit la fiecare cateva ore, pentru a-l lasa sa se usuce rapid si uniform.
Nu inmuia exagerat de mult covorul in apa, deoarece poate duce la deoxidarea bazei de lipici, pierderea de fibre si deformarea acestuia
Uscarea/zvantarea covoarelor
Chiar daca ai curatat covorul de impuritati, asta nu inseamna ca procesul de igienizare a acestuia a luat sfarsit. Uscarea corect facuta a covorului este cheia succesului in a avea un covor impecabil.
Daca iti doresti un covor bine ingrijit, ai grija sa nu faci vreuna din urmatoarele greseli:
Uscarea trebuie realizata cat mai repede posibil, altfel covorul va capata un miros greu si deranjant, care poate conduce la aparitia de mucegai. Acest fapt este rezultatul umezelii.
Expunerea directa la razele solare pentru uscarea covorului va dauna culorii acestuia in anumite portiuni sau in totalitate.
Exista tipuri de covoare carora le este contraindicat sa fie atarnate pentru uscare, deoarece isi pot schimba forma initiala, facand ca marginile covorului sa fie curbate. Asta se intampla din cauza greutatii apei din fibrele covorului proaspat spalat.
Niciodata nu usca covorul in zone unde exista surse de fum sau de praf, sau in spatii cu mirosuri puternice, altfel va mai trebui sa mai repeti o data procesul de curatare a acestuia.
Fast Clean Karpe este o spalatorie profesionala, care curata in conditii de inalta calitate orice tip de covor. La noi exista toate conditiile nececare pentru o uscare corecta a covoarelor. Covoarele sunt manuite mereu cu atentie speciala și uscarea este realizata în aer curat și mereu ventilat, la temperatura si umiditatea optima, pe aparatura speciala, mese, rafturi sau chiar pe podele orizonatele. Scopul nostru final este ca tu sa ai covorul curat, inmiresmat si pregatit pentru a fi utilizat si admirat. Puteti general cererea de preluare si online la adresa https://www.fastclean.ro/programare-online
Folosim cookies pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continui inseamna ca esti de acord cu acest lucru si iti multumim. Ok